آشنایی با کاربردهای شیلنگ گاز
شیلنگ گاز یکی از مهمترین قطعهها تو وسایل برقی مثل بخاریهای گازسوز، آبگرمکنهای برقی، گازهای رومیزی و... هست. شما در مکانهایی مثل خونه، اداره یا مکانهای تجاری این قطعات را مشاهده میکنید. شیلنگ گاز وظیفه انتقال گاز رو داره، با وجود اینکه این شیلنگها کاربردهای فراوانی رو در زندگی روزانه دارن، اما کوچکترین سهل انگاری میتونه باعث آتیش سوزی، انفجار و مرگ بشه. به خاطر همین تو این مقاله با آشنایی با کاربردهای شیلنگ گاز و انواع اونها میتونید خودتون رو از خطرات احتمالی نجات بدید. با ما همراه باشید.
ویژگی های شیلنگ گاز
- انعطاف پذیر و مقاوم
- مقاوم در برابر پوسیدگی
- به تغییرات محیطی حساسیت ندارن
- دمای بالای ۵۰٪ رو تحمل میکنن
- شیلنگ گاز ضد حرارت و ضد آبه
- از جنس پلاستیک نسوزن
- فشار در حد فشار گاز شهری رو تحمل میکنن
- در برابر سوراخ شدن یا پارگی مقاومن
- متراژ هر شیلنگ گاز حدود ۵۰ متر هست
انواع شیلنگ های گازی
شیلنگهای گازی انواع مختلفی دارند و این مدلها جنسهاشون با هم فرق میکنه که در بازارها ارائه میشن. در ادامه میتونید متداولترین شیلنگهای گاز مورد استفاده رو بررسی کنید:
شیلنگ گازی لاستیکی
شیلنگ لاستیکی پر استفادهترین جنس بازار هست که در مقایسه با جنسهای دیگه قیمت ارزانتری داره. این جنس شیلنگها برای گازهای شهری خیلی خوبن، قوی، بادوام و انعطاف پذیر هستن و میتونن تغییرات گرما و دماهای مختلف رو تحمل کنن. این جنس شیلنگها مقاومت بالایی در برابر حرارت، دما روغن و مواد شیمیایی دارن.
شیلنگ گازی پی وی سی
شیلنگهای پیویسی برای کاربردهای عمومی مناسبتر هستن، بسیار با دوام ارزان و سبک هستن و نیاز شما را کاملاً برطرف میکنن. این شیلنگها بیشتر در فضای باز یا ارتفاعات بلند استفاده میشن و البته باید توجه داشته باشین که استفاده از این شیلنگها تو دمای پایین و خیلی سرد توصیه نمیشه! چون این شلنگها در این دماها دچار پیچ خوردگی یا ترک خوردگی میشن.
شیلنگ تموم فلزی راه راه
شیلنگهای تموم فلزی راه راه که برای گازهای خطرناکی مثل هیدروژن و هلیوم که نیاز به شیلنگهای با اطمینانتری هست، از این شیلنگهای موجدار فلزی استفاده میشه. این شیلنگها به خاطر کارایی بالایی که دارن نسبت به نمونههای مشابه قیمت بالایی دارن اما در مقابل شما میتونید کارایی خیلی خوبی ازشون دریافت کنین.
در شیلنگهای معمولی که تا حدودی قابل نفوذن و مولکولهای گاز از طریق این منافذ وارد یا خارج میشن، این به نوبه خودش یه افت فشاره و باعث میشه انرژی بیش از حد مصرف شه و عملکرد سیستم ضعیف باشه. به همین دلیل شیلنگ تمام فلزی راه راه میتونه برای شما گزینه مناسبی باشه و خطر رو کاهش بده.
انواع بست گازی شیلنگ
برای محکم بودن و ثابت کردن شیلنگ گازی حتماً باید از یک بست گازی خوب استفاده کنید، این بستها انواع مدلهای متنوعی دارن و بست گازی پیچدار بهترین نوع میتونه باشه. این بستها با یه پیچ شیلنگ گاری به لوله وصل میشن و به خاطر وجود اونها اتصال ایمنتر و مطمئنتر از قبل هست. این بستها انواع مختلفی دارن که در ادامه این مدلها رو بررسی میکنیم:
بست گازی ضد زنگ
اولین بست گازی که قراره به شما معرفی کنیم نوع ضد زنگ هست. این مدل بست استیل نگیر یا ضد برق هست و به خاطر مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی، شرایط آب و هوایی و الکتریسیته رای استفاده توی مکانهای باز و مرطوب بسیار مناسب هست و بیشتر از این بست استفاده میشه.
بست کانال فلکسیبل
بست کانال فیلیپس برای افزایش کانال فلکسیبل به رابط مورد استفاده قرار میگیره که به خاطر همین به اون بست کانال فلکسیبل میگن. برای هوابندی محل اتصال کانال به رابط از بست لوله فلکسی استفاده میشه.
بست گازی فشار قوی
مورد دیگهای که بسیار متنوع و پرکاربرد هست، بست گازی فشار قوی هستش، واسه زمانی که فشار خروجی خیلی زیاده، مورد استفاده قرار میگیره و دارای پیچ و مهره است و به وسیله آچار محکم میشه.
بست متری
بست متری با قابلیت تغییر سایز و به همین دلیل کاربرد بسیار زیادی در صنایع و مصرفهای مختلف داره. به عنوان مثال سایزهای بزرگ این بست متری برای الایشگاهها بسیار مناسبه و برای اتصال لوله به سر لوله مورد استفاده قرار میگیره.
بست شیلنگ گازی
مورد بعدی بست شلنگ هست که برای نصب روی لولههای مختلف از جمله لوله پنوماتیک و لوله اگزوز مناسب هست و کاربردهای متنوعی داره. بسته شلنگ در بین انواع بسته گازی میتونه کاربرد گستردهتری داشته باشه.
نکات ایمنی لازم در کاربرد شیلنگ گاز
یک سری نکات ایمنی بسیار مهم بودن و به همین خاطر لازم دونستیم که این نکات را براتون حتماً ذکر کنیم؛ شیلنگهای لاستیکی در برابر مواد نفتی یا گازی فاسد میشن، به همین دلیل بهتره برای وصل کردن اجاق گاز و سایر موارد از شیلنگهای لاستیکی تقویت شده فشار قوی استفاده کنید که این نوع شلنگها برای شما خیلی کاربردی هستن.
فراموش نکنید ارتفاع شیلنگ گاز هیچ وقت نباید بیشتر از یک و نیم متر بشه. نباید هیچ وقت در برابر حرارت اجاق گاز یا وسایل دیگه گاز سوز قرار داشته باشه، باید هر ماه شلنگهای گازی رو بررسی کنیم. مورد بعدی که باید به اون دقت کنید از شیلنگهای طویل برای رسوندن گاز به نقاط مختلف ساختمان استفاده نکنید.
برای محکم کاری شیلنگهای گازی بدون شک باید از بستهای فلزی استفاده بشه، اصلاً نباید ه فکرت پیچوندن سیم یا هر چیز دیگهای به جای بست به روی شیلنگ گازی باشید این کار خیلی خطرناک و احمقانه است. بعد از محکم کردن بستهای فلزی باید با استفاده از کف صابون خونگی از صحت نصب اون، اطمینان حاصل بشه که گاز از محل اتصال یا از بدنه شلنگ به بیرون نشتی نداشته باشه.
بعد از وصل کردن وسیله گاز سوز به سیستم لوله کشی گاز و قبل از استفاده از هر وسیله گازسوز دیگه حتماً باید آزمایش نشت گاز رو به روی اون وسیله انجام بدید و مطمئن بشید که گاز به بیرون حتی یک ذره هم نشتی نداشته باشه و لطفاً در این موضوع سهل انگاری نداشته باشید چون خیلی حیاتی و مهم هست.
نتیجه گیری
با کاربردهای شیلنگ گاز کاملاً آشنا شدیم و حتماً باید به این نکته توجه داشته باشید که بعد از نصب هر شیلنگ گازی، باید اون شلنگ رو مورد بررسی قرار بدید تا از نشت گاز به بیرون اطمینان داشته باشید. همونطور که قبلتر متوجه شدید شلنگهای گازی نوع و مدلهای زیادی داشتند و حتماً قبل از خرید هر نوع شلنگی این رو برای خودتون در نظر بگیرید که برای چه استفادهای میخواید اون شلنگ رو بخرید.